09 November 2010

Penumpang Misteri...

Al kisah bermula...

Hari rabu lepas, aku ke Pusat Servis Perodua untuk servis kereta MyViku yang sudah sampai masa untuk diservis...
Perjalanan ke Pusat Servis mengambil masa selama 1 jam suku.....jauh tu...maklumlah aku ni duduk di pedalaman....masa tu jam menunjukkan pukul 3 petang...."sempat ke tak sempat aku fikir untuk pergi servis ni" Last-last aku pergi juga...melalui jalan berliku-liku, bengkang-bengkok macam ular dah....Keliling-kelalang hutan belantara ni....kalau malam tak siapa sanggup melalui jalan ini....MENYERAMKAN!!

Sesampai di sana, jam menunjukkan pukul 4.15 petang. Aku parking dan terus ke kaunter.....dan menunggu giliran kereta diservis....seperti biasa aku melayan TV dan membaca akhbar yang ada kat situ....

Tiba-tiba suasana bising dan kecoh dibahagian servis.....aku nampak melalui cermin.......mekanik kehairanan, bos pusat servis pun pelik dan kerani kaunter memekik-mekik.....mula-mula aku buat tak tau jer..... tiba-tiba aku dipanggil.....kerana ada sesuatu yang pelik pada kereta MYVIku....aku berlari ke sana...

Diberitahu ada bunyi sesuatu pada keretaku......bila tekan brek,  bunyi meow...bila belok sterang...bunyi meow.....bila undur ..bunyi meow.....bila pulak aku pasang alarm ni......
bila dibuka bonet depan rupa-rupanya ada penumpang misteri di tempat enjin keretaku.....
Woooh...kucing? Kucing?...ingatkan bunyi apa, nasib baik masih hidup. Maklumlah jauh perjalanan tu.....
 Yang hairannya macam mana kucing itu boleh masuk ke situ dan tidak pula ia jatuh semasa perlajanan dari rumah ku ke pusat servis tersebut......itu bukan kucing aku....entah dari mana pun aku tidak tahu....kucing itu telah diambil oleh kerani pusat servis itu....kucing itu sangat comel dengan bulu lebat dan ekor yang panjang....

12 comments:

  1. Itukah gambar kucingnya.... sah comel..

    ReplyDelete
  2. biar betul kucing tu survive perjalanan sejam lebih? ke kucing kat bengkel tu je? huhu.

    ReplyDelete
  3. prince duyung dan Fuziani JSR...gambar tu mirip kucing tu....kucing tu lagi comel lagi lebat bulu

    zuzu: sy pun hairan...diorang pun hairan..bengkel tu tkde kucing...sah dari kawasan rumah saya

    ReplyDelete
  4. hahhahahah
    citt ayat 1st nk seram kn..ngeh3

    ReplyDelete
  5. pernah ada pengalaman anak kucing masuk kat tempat tayar spare.. puas dok cari mana datangnya bunyi meow2 tu..

    ReplyDelete
  6. kawan gua penah lenyek anak kuhcing depan mata gua..sedey baii

    ReplyDelete
  7. Kucing kalu dibuang..dia datang balik...betuk ke?

    ReplyDelete
  8. ohoo..myb kucing 2 nk p jln2 free kot.. =p

    ReplyDelete
  9. Nasib baik hidup lagi....kalau mati...Siapa Pembunuhnya?

    ReplyDelete
  10. Skymen: kucing tu tkde duit,..hehe
    zmah: itu la pasal...enjin kot pembunuh

    ReplyDelete

Anda Juga Mungkin Minati Ini