26 October 2011

unsubscribe @ menghentikan langganan Call Me Tones (CMT)

Assalamualaikum dan Happy Deepavali...

Anda pengguna Celcom????

Anda sudah tertipu dengan Call Me Tones yang pada awalnya ditawarkan secara percuma... Kemudian dikenakan caj sebanyak RM3.00/month...dan kini RM1.00/week...

Sekiranya ini berlaku kepada anda dan anda ingin menghentikan langganan CMT ini...

Sila ikuti langkah-langkah di bawah...Pada mulanya saya pun agak sukar untuk menemukannya namun akhirnya saya berjaya juga...

Langkah-langkah menghentikan CMT ialah:

1. Dail *118# dan tekan butang call/hijau...

2. Akan keluar paparan menu pilihan no 3(the cube)

3. klik answer, taip 3 kemudian hantar/tekan call....

4. Akan keluar pula menu pilihan no 6(music cube)

5.  klik answer, taip 6 kemudian hantar/tekan call....

6. Akan keluar menu pilihan no 3 (CMT)

7. klik answer, taip 3 kemudian hantar/tekan call....

8. Akan keluar menu pilihan no 7(unsubscribe)

9. klik answer, taip 7 kemudian hantar/tekan call....

10. Keluarlah menu terakhir 1 yes, 2 no

11. kalau nak unsubscribe tekan 1 dan hantar...

maka anda akan terima mesej terakhir "Mesej anda sudah berjaya dihantar"

kemudian anda akan menerima sms menyatakan perkhidmatan CMT anda telah ditamatkan....

Semoga berjaya try cuba test.....

Jangan berputus asa sekiranya beberapa kali anda mencuba dan anda menerima mesej
request not complete...

4 comments:

  1. tqvm 4 d info. sy dh try td n berjaya terminate service. tapi skrg kedudukan list no. dlm menu tu dah berubah. tapi info ni still valid.

    ReplyDelete
  2. tqvm 4 d info. sy dh try td n berjaya terminate service. tapi skrg kedudukan list no. dlm menu tu dah banyakberubah. tapi info ni still valid. Perlu hati2 dengan tawaran percuma cell postpaid..

    ReplyDelete
  3. saya masih tak berjaya. dah berkali2 saya mencuba

    ReplyDelete

Anda Juga Mungkin Minati Ini