29 November 2012

Masalah membuka FB di Monzilla Firefox...APA YANG ANDA PERLU LAKUKAN?

Facebook adalah satu laman yang popular sekarang ini dan sering berubah laman webnya. Jadi masalah sering timbul mungkin disebabkan oleh facebook anda sendiri atau web browser yang anda gunakan.

 Untuk menyelesaikan beberapa masalah yang timbul berkaitan browser Monzilla sila lihat penyelesaian di bawah:
1. Kadang-kadang anda boleh buka laman lain dekat monzilla ....seperti You tube, blog,....tapi FB tak boleh buka. Ini mungkin masalah FB anda atau browser Monzilla. Untuk kenalpasti anda cuba buka FB anda dengan menggunakan browser lain seperti IE, Chrome...Jika FB anda dapat dibuka maka browser Monzilla yang bermasalah. Anda perlu ubah setting Monzilla di option untuk membenarkan FB dibuka di browser ini. Anda perlu bersihkan daripada cookies dan cache daripada firefox setting.Jika masalah masih ada...ubah setting internet security...to allow/membenarkan firefox dibuka.
2. Masalah untuk melihat profie timeline..dimana gambar menjadi besar walaupun anda tidak zoom kan dia...untuk mengatasinya anda mungkin boleh cuba dengan menekan ctrl+ atau ctrl-: anda akan dapat membesarkan atau mengecilkan image/text tersebut.
3. Jika anda adalah hantu game...anda mungkin bermasalah untuk bermain dengan firefox. Jika game anda bermasalah semasa loading dengan firefox..ubah setting Flash Plugin. Pada setting tersebut ubah dari "block" ke "allow" untuk menyimpan data dalam komputer.
4. Anda juga mungkin menghadapi masalah dimana post atau gambar tidak boleh dilihat sepenuhnya...ini mungkin disebabkan oleh add on yang anda install (seperti "ad blocker"). cuba buang add on tadi dan start semula firefox anda.
5. Seterusnya ialah masalah FB Chatting. Masalahnya ialah Chatting menjadi perlahan...cara selesaikan dengan mengupgradekan firefox anda ke version yang terkini atau update firefox anda.
6. Jika anda mempunyai masalah lain lagi berhubung dengan FB ini...sialah ke laman web FB atau Firefox troubleshooting untuk menyelesaikannya. Trycubatest...

8 comments:

 1. Makasih sangat bermanfaat gan......

  Kunjungan baliknya diblog Bayusolo
  ya...

  ReplyDelete
 2. Pengen yang lebih seru ...
  Ayo kunjungi www.asianbet77.com
  Buktikan sendiri ..

  Real Play = Real Money

  - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
  - Bonus Mixparlay .
  - Bonus Tangkasnet setiap hari .
  - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
  - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
  - Cash Back up to 10 % .
  - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

  Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
  - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
  - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
  - WHATSAPP : +63 905 213 7234
  - WECHAT : asianbet_77
  - SMS CENTER : +63 905 209 8162
  - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

  Salam Admin ,
  asianbet77.com

  Download Disini

  ReplyDelete

Anda Juga Mungkin Minati Ini